Lees, Smaak, Voel de Stad
 
< Antwerpen

Hapjetabje Antwerpen


Algemeen
De HabjeTabje partners zijn verspreid over de wandelzoektocht.
De proevertjes kunnen afwijken gedurende het seizoen.
De kaart is per persoon en is alleen geldig in combinatie met het aankoopbewijs.
Bestel gerust iets extra´s. De ondernemers zullen dit waarderen.
Smakelijk............Onze ¨HapjeTabje¨ partners


Le Royal (Pelikaanstraat 3 - www.brasserieroyal.be)
In één van de mooiste stations ter wereld hoort een spectaculair romantisch stationscafé: Le Royal schittert in deze rol.
Vanaf de perrons wandel je zo de uniek met bladgoud gedecoreerde zaal binnen. Van langs eigentijdse perfect geïntegreerde schutsels observeer je ongemerkt af-en aankomende reizigers terwijl je geniet van een hartige hap of lokaal zoet. Le Royal is de perfecte uitvalsbasis om Antwerpen te exploreren.

Het HapjeTabje: Een lekker stukje taart van de dag


Vuurtorenkroketten (Zaterdag markt Theaterplein)

Op zaterdagochtend is Alain en zijn team al vroeg in de weer om de kraakvers, handgemaakte kroketten te etaleren. Wanneer de meer gesettelde generatie van heinde en ver aansjokken naar hun vaste stek op het theaterplein, trekt de jongere generatie nog vlug hun gezichtslijnen in de plooi. Iedereen verheugt zich op één en dezelfde noemer: de wekelijkse rendez-vouz met de kraakvers gebakken kroketten met diverse smaken bij een lekker glaasje wijn. Vuurtorenkroketten is dan ook een must to visit tijdens de markt op zaterdag! 


Het HapjeTabje: Een Kroket van “A”


Elisa Pralines (Grote Markt 4 - www.elisa-pralines.com)
In de buurt van de Kathedraal beginnen de neusvleugels van elke chocolade liefhebber te tintelen. Hier herbergt Elisa Pralines een oase aan traditionele pralines en truffels. Ook voor liefhebbers van gekonfijt fruit is het een paradijs. Stap binnen in dit goddelijk chocoladehuis en laat je verleiden door Antwerpse handjes of diamantjes.

Het HapjeTabje: Een Antwerps handje of Chocolade diamant


La Maison Du Parfum (Appelmanstraat 25 - www.lamaisonduparfum.com)
De exclusieve boetiek ‘La Maison Du Parfum’ laat je kennis maken met de wonderlijke wereld van geuren.
Bereid je voor op een mysterieuze reis doorheen sensuele parfums en ontdek de perfecte match met je persoonlijkheid.
Je neemt staaltjes mee zodat je zelf thuis kan experimenteren. Hier kom je voor de persoonlijke aanpak. La Maison Du Parfum creëert een unieke band en samen ga je voor een bijzondere lange termijn relatie. 


Het HapjeTabje: Een pufje parfum voor een frisse wandeling


Heilig Huisken (Kloosterstraat 155 - www.facebook.com/heilighuisken)
Op de hoek van de Klooster- en de Willem Lepelstraat vind je het Heilig Huisken, een super gezellig eetcafé met 2 fantastische madammen die er de plak zwaaien. Het etablissement staat er al sinds de 17e eeuw. Toen was het een herberg midden in het voormalig prostitutiekwartier. De naam ontleent zich aan haar zedig karakter: hier konden de mannen niet naar boven. Vandaag puilt het uit van volkse no-nonsens. Check zeker ook het tuinterras uit, een verademing op zwoele zomeravonden!

Het HapjeTabje: Een echt fris Bolleke van de tap


Café Pelikaan (Melkmarkt 14)
Sinds 2022 zwaait Bart Cuypers de plak in wellicht één van de mooiste bruine kroegen in onze Koekenstad.
Als ouwe getrouwe van dit fantastisch volks café zet hij de traditie van gastvrije gezelligheid verder. Terwijl vrolijke passanten een plaats veroveren op het zonnige terras achteraan, maken de vaste stamgasten op het terras vooraan zich klaar voor een volgende ronde van het lokale goud.

Het HapjeTabje: Een likeurtje Elixer d’ AnversCafe Saint Pol (Saint-Paulusplaats 23)
Het kan niet anders dan dat dit gezellig cafeetje zijn deuren heeft geopend aan het volkse Sint-Paulusplaats.
Hier proef je letterlijk van Antwerpen. Vlei je neer op het terras en bekijk hoe het dagelijkse stadsleven voorbij wandelt. Het ruime assortiment aan Belgische bieren en passende ‘fingerfood’ verrijkt je ervaring. Ben je meer in voor een leuke babbel? Jo is steeds een luisterend oor.

Het HapjeTabje: Een Tripel D’Anvers


‘t Waagstuk (Stadswaag 20 - www.facebook.com/tWaagstuk)
Voor de lezers op meer gesatureerde leeftijd die in de Koekenstad een ‘danske hebben geplaseerd’, is de Stadswaag een plezant plein dat leuke herinneringen activeert.
Nu vormt ze het kloppend hart midden in de studentenbuurt. De typische bruine kroeg ’t Waagstuk ligt hier verscholen. Nog steeds staat de muziek altijd aan en studenten ontmoeten er elkaar. Voor bezoekers is het een te ontdekken parel met een geweldig binnenterras en een uitgebreide drankenkaart.

Het HapjeTabje: Een Seef biertje voor de liefhebbers


De 7 Schaken (Braderijstraat 24 - www.de7schaken.be)
Op weinig plaatsen wordt de echte sfeer van onze Scheldestad zo tastbaar als in De 7 Schaken. Hier - in het hoekpand op de Grote Markt - leeft de legende van de stamvaders van Antwerpen verder. Je komt er voor de lekkere Belgische keuken en het uitgebreid assortiment bieren van ’t vat. Het café gedeelte met een gezellige bruine kroeg sfeer is gescheiden van het restaurant. Het 7 Schaken team verwelkomt je met dat tikkeltje extra: ‘Me ne lach en ne zwans’.

Het HapjeTabje: Een smakelijk soepje van de dag. Van tevoren even aangeven dat je langs komt